Wat is Rubberbase Gel? 

 

In deze blog leggen we uit wat het product Rubberbase Gel is. Wil jij meer weten over Natural Nail Treatment? Klik dan hier


Rubberbase is een product van deze tijd en helemaal geschikt voor de zogenaamde "Natural Nail Treatment"...Virgin Nails Rubberbase Gel is een flexibel product welke de natuurlijke nagel verstevigd. Het bevat een primer/bonder waardoor de hechting op de nagel erg goed is. Het is self-leveling en egaliseert super makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om enkel Rubberbase en een topcoat te gebruiken of om over de Rubberbase een kleurtje te lakken.

 

goede rubberbase gel kopen


Wat zit er in? En wat vooral niet?

Binnen de EU is er een strenge wet- en regelgeving omtrent cosmetica producten. Alle nagellak (waaronder ook gel nagellak, gelpolish of een vorm hiervan) die in Nederland te koop is moet voldoen aan de Europese Cosmeticaverordening. Deze wetgeving stelt eisen aan chemische stoffen in nagellak zodat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Wij als merk/producent/importeur moeten ervoor zorgen dat dit product veilig op de markt wordt gebracht. De NVWA houdt toezicht op de naleving van de wettelijke eisen door producenten en importeurs.

De chemische stoffen in Gelpolish zorgen ervoor dat het product vloeibaar blijft in het flesje en pas hard wordt in de lamp en ook dat het product hecht aan de nagel en mooi egaal wordt.

De chemische stoffen in Gelpolish kunnen verschillen. Hars, filmvormers, oplosmiddelen, weekmakers en kleurstoffen komen het vaakst voor in Gelpolish.

Veel merken claimen "10-free" te zijn. Dit betekent dat het product vrij is van de 10 meest schadelijke stoffen die vaak voorkomen in nagelproducten. Echter, vaak staan hier stoffen tussen die niet meer zo vaak gebruikt worden of zelfs niet meer gebruikt mogen worden.

De Rubberbase van Virgin Nails is ook "10-free" en is vrij van:

  • Formaldehyde (verboden in verzorgingsproducten in de EU)
  • Tolueen (verdunner, in de EU mag een product maximaal 25% bevatten)
  • DBP (weekmaker, verboden in de EU)
  • Formaldehyde hars (groot risico op allergie, wordt niet vaak meer gebruikt)
  • Kamfer (weekmaker, glansmiddel)
  • Xylene (oplosmiddel)
  • Parabenen (conserveringsmiddel)
  • Ethylfosfaat (weekmaker)
  • Triphenyl Fosfaat (weekmaker)
  • Methylisothiazolinone (conserveringsmiddel)

De stoffen die genoemd zijn en verboden zijn, zouden eigenlijk weggelaten moeten worden in dit rijtje. Dit ingrediënt is immers verboden. Het zou heel gek zijn als dit er wel in zou zitten. 

Veel merken gebruiken "10-free" als unique selling point. Echter, merken die binnen de EU worden verkocht en zich aan de regels houden die zijn voorgeschreven door Europese Cosmeticaverordering zijn gewoon veilig te gebruiken. Zelfs dus als deze niet in de EU worden geproduceerd. Koop jij een Gelpolish buiten de EU? Dan is de kans groot dat deze DBP of DEHP bevatten. Deze weekmakers zijn verboden omdat ze niet veilig zijn. 


Wat doet het?

Rubberbase Gel verstevigd de natuurlijke nagel en geeft deze een natuurlijke uitstraling. Het is een flexibele gel die voldoende stevigheid geeft. Gel in het algemeen heeft de eigenschap om de nagel op een natuurlijke manier te pinchen (zonder dat daar een pinchingtool bij komt kijken). Hierdoor ontstaat er een mooie c-curve in de nagel. Een c-curve maakt een nagel sterker waardoor deze minder snel zal breken en beter bestand is tegen vervormingen. Bij langer gebruik van Virgin Nails Rubberbase Gel zal de kwaliteit van je nagel verbeteren. Uiteraard is dit afhankelijk van de manier van aanbrengen door de stylist, de manier van verwijderen door de stylist en natuurlijk ook de nazorg/verzorging van de klant zelf. 
 

goede rubberbase gel kopen, rubber base


Wat zijn de verschillen?

Bijna alle merken hebben tegenwoordig een soort van Rubberbase in hun assortiment, vaak is de naam van het product verschillend. Rubber, Flubber, NIAB, BIAB enzovoort. 

Hoewel producten onderling kunnen verschillen van eigenschappen hebben ze vaak hetzelfde doel, zijn ze op nagenoeg dezelfde wijze aan te brengen en hebben ze bij juist gebruik vaak bijna hetzelfde eindresultaat. Het grootste verschil zit vaak in de prijs welke weer door andere factoren wordt bepaald (denk aan marketing, medewerkers, bedrijfspand etc.)

De onderlinge, vaak kleine verschillen maken het persoonlijk. En dan is dus de vraag waar jij als nagelstylist het prettigst mee werkt. De viscositeit van Virgin Nails Rubberbase Gel is te vergelijken met een groot merk uit Engeland. Een ander merk kan net weer even dunner of juist dikker zijn.

Virgin Nails is een kwalitatief hoogstaand merk tegen een zeer scherpe prijs. Waar kies jij voor?

Waarom een training volgen?

Zoals eerder beschreven is Rubberbase Gel een chemisch product waar professioneel mee moet worden omgegaan. Verkeerd gebruik kan een allergie in de hand werken. Eenmaal een allergie voor een product betekent dat je hier nooit meer vanaf komt en waarschijnlijk ook voor andere nagel en/of -gel producten allergisch bent en blijft!

Door een goede training te volgen leer jij niet alleen hoe je het product veilig aanbrengt maar ook hoe je het tot in perfectie aanbrengt zodat jouw klant maximaal plezier heeft van haar behandeling. Je leert alle in's en out's van een product en alle do's en dont's.

Virgin Nails biedt uitgebreide trainingen aan op het gebied van Rubberbase Gel en de Natural Nail Treatment.

 


Gebruik jij al Virgin Nails Rubberbase Gel?
 


Lees hier wat andere gebruikers vinden van onze Rubberbase Gel:

"Na het testen van ontelbaar veel soorten rubberbase, kwam ik terecht bij die van Virgin Nails. Het had me veel tijd en ergernis bespaard als ik deze als eerst tegen was gekomen.

De rub berbase levelt als de beste, echt heel mooi egaal. Bij werkelijk al mijn klanten zit het als een huis. Ik kan oprecht zeggen dat ik geen reparatie afspraken meer hoef in te plannen. Een verademing.

De kleuren zijn prachtig en heel geschikt om zonder kleur erover te dragen voor een natuurlijke look.

De persoonlijke service van Virgin Nails is het eerste waar ik voor gevallen was. Deze is perfect. Mijn klanten zijn zeer tevreden en ik ook!"

rubber base gel ervaring

 Gellak by Kirsten

“Via een collega kwam ik bij Virgin Nails terecht. Ze adviseerde me de Rubberbase van Virgin Nails omdat deze ook een roze pigment erin heeft zitten. De hechting is echt perfect, mijn klanten zijn ook uiterst tevreden. Doordat de Rubberbase een mooie pigmentatie heeft met een roze kleur erin is deze perfect onder diverse Nude tinten. Die dekken nu zoveel mooier.

Ik zal Virgin Nails Rubbberbase Gel en andere salon benodigdheden zeker adviseren. Naast de kwaliteit van de producten is de service   is top!”


 

Nails by MvSWil jij onze producten testen of onze Rubberbase in real-life uitproberen? Dit kan bij ons in Purmerend of bij een van onze verkooppunten:

Kelaya Nails
Wens Beauty Business 


Wil jij leren hoe je Rubberbase tot in perfectie aanbrengt? Dit kan bij ons in Purmerend of bij 1 van onze opleidingspunten:

Gellak by Kirsten Winschoten
Wens Beauty Business Weert

Informeer naar de mogelijkheden voor een "Natural Nail Treatment Pro" training of training op maat.

Heb jij verder nog vragen over onze Rubberbase Gel of over een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op.


rubberbase gel nagelproducten kopen

 

Op deze tekst is het auteursrecht van toepassing. 

© 2017 - 2023 Virgin Nails | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel